Økologisk lammekjøtt
Sauene våre er av rasene Norsk Hvit og Norsk Pelssau. Vi har lamming i mars/april. Dyrene slippes ut på beite rundt fjøset, så fort været tillater det. Sauene blir kjørt videre til andre beiter i slutten av mai. De beiter på gamle husmannsplasser og arealer ned mot Haldenvassdraget. I tillegg til å produsere kjøtt, skinn og ull, er de viktige bidragsytere til vårt vakre kulturlandskap.
Lammene som vi selger veier fra ca. 17-22 kg. Vi selger hele eller halve lam. Lammene kan man få hele, slik at man kan dele opp slik man selv ønsker eller ferdig oppdelt.
- Pris pr. kg. uten oppdeling: kr. 200,- inkl. mva.
- Pris pr. kg. ferdig oppdelt helt lam: kr. 210,- inkl. mva.
- Pris pr. kg. ferdig oppdelt halvt lam: kr. 220,- inkl. mva.
Vi har normalt følgende stykningsdeler av lam på frysa:
Hel bog/Bog i skiver ca 1,3-1,7 kg: 249 kr/kg
Sadel ca. 1,5-1,8 kg: 359 kr/kg
Koteletter ca. 0,7-1,6 kg: 359 kr/kg
Lammecarre ca. 0,7-1,2 kg: 479 kr/kg
Lammelår ca 2,2-3,4 kg: 269 kr/kg
Lammelår i skiver ca. 0,7-1 kg: 289 kr/kg
Fårikålkjøtt ca. 1,4-1,8 kg: 169 kr/kg
Skank (1 stk./pakning) 0,7-0,9 kg: 359 kr/kg
Pinnekjøtt og fenalår (urøkt)
Fenalår har vi på lager det meste av året. De veier ca. 1,8-3,5 kg. Pris 410 kr/kg
Vi tar i mot bestillinger på pinnekjøtt, som er klart til utlevering på november/desember. Pinnekjøttet blir pakket i esker på 2-2,5 kg og fryst.
Økologiske dielam/grillam
Dette er overskuddslam som er foret opp på fersk økologisk melk (ingen melkeerstatning) hele livet og slaktet ved ca 8-10 ukers alder i mai/juni. Dielam har et spesiell lys, finfibret og supermørt kjøtt, med en nydelig mild smak.
Vi tilbyr hele lam, vakumpakket og oppdelt i skank, sadel, , grillribbe, lår i skiver, bog i skiver, fårikålkjøtt/grytekjøtt med bein, kjøttdeig, lammecarré eller koteletter. (lam har veldig spisse bein, så noe vakumslipp kan forekomme) Vekt fra ca 10-14 kg. Fryst
Vi tilbyr følgende stykningsdeler – fryst
Skank (2 stk./pakning) ca 1,3-1,6 kg:
Sadel ca 1-1,2 kg:
Carrè ca 0,7-1,2 kg:
Lår i skiver ca 0,8-1,5 kg:
Bog i skiver ca 0,8-1 kg:
Grillribbe ca 0,6-0,7 kg:
Kjøttdeig av dielam: 1 pølser på ca 500 g –